موضوع برای حرف زدن + 41 ایده
موضوع برای حرف زدن
حرف را که همه می زنند اما افرادی را دیده اید که همیشه موضوعات جذابی برای صحبت کردن در آستین دارند و آدم دلش می خواهد ساعت ها بشیند و با آنها صحبت کند. خبر خوب این است که شما دقیقا یکی از همین افراد باشید که همیشه موضوع برای حرف زدن دارید و هنگام صحبت با دیگران حرف کم نمی آورید.
اهمیت انتخاب موضوع مناسب برای گفتگو
انتخاب یک موضوع مناسب برای حرف زدن میتواند تعیینکنندهی موفقیت یا شکست یک مکالمه باشد. در گفتگوهای روزمره تا مذاکرات حرفهای،گفتوگو با پارتنر، قدرت برقراری ارتباط مؤثر و معنادار بسیار به موضوع انتخابشده بستگی دارد
موضوعی که مرتبط، جذاب و مناسب باشد میتواند پلی بین افراد باشد و اساس یک گفتگوی پرمحتوا و مؤثر را فراهم کند. در مقابل، انتخاب یک موضوع نامناسب یا بیربط ممکن است منجر به ناتوانی در برقراری ارتباط و حتی ناراحتی یا بیتوجهی طرف مقابل شود و باعث شکست در مکالمه میشود.
عوامل مؤثر بر جذابیت یک موضوع برای حرف زدن
برخی اوقات ما بهطور ناخودآگاه متوجه موضوعی میشویم که با استفاده از آن میتوانیم یک گفتگوی جذاب و پویا را خلق کنیم. اما چه چیزی یک موضوع را جذاب میکند؟
ارتباط با رویدادهای کنونی: موضوعاتی که به وقایع و رویدادهای جاری مرتبط هستند، معمولاً دارای جاذبه هستند. زیرا افراد اغلب مایلاند در مورد تحولات جدید یا خبرهای کنونی صحبت کنند.
این موضوعات میتوانند از رویدادهای سیاسی گرفته تا رویدادهای فرهنگی، ورزشی و حتی موضوعات تفریحی باشند در ادامه موضوعاتی را بیان میکنیم که میتوانید از آنها در جمعها یا گفتوگو و مکالمه استفاده کنید.
تفریحی: پخش فصل سریال های جدید
ورزشی: پیوستن بازیکنان مهم به لیگ عربستان. آیا دنیای فوتبال در مرز نابودی است؟
سیاسی:انتخابات ریاست جمهوری
15 نکته کلیدی برای سخنرانی سیاسی که باید رعایت کنید!
فرهنگی: نمایشگاه های هنر و زیبایی تابلو های نقاشی
بهتر است که ببینید فرد مقابل یا مخاطبین به چه موضوعی علاقه دارند و راجع به مثال هایی که گفتیم میتوانید شروع به گفتوگو کنید
احساسات و علایق فردی: موضوعاتی که به احساسات و علایق فردی مرتبط باشند، اغلب موجب میشوند که افراد با شوق و اشتیاق بیشتری در مکالمه شرکت کنند. به عنوان مثال، گفتگو در مورد یک سریال محبوب یا یک ورزش مورد علاقهی مخاطب شما و یا تکنیک های خلاقیت در کارافرینی و.. موضوعاتی که برای او میتواند بسیار جذاب باشد.
مانند مثال زیر:
اگر مخاطب گفتوگو شما به یک ورزش علاقه دارد مانند فوتبال می توانید با او راجع به تیم مورد علاقه اش صحبت کنید و نظرش را اجع به تیم های دیگر بپرسید یا اگر تیم او موفق به کسب مقام های مهم در تورنومنت های مهم شده است درمورد تاکتیک،نوع بازی،و گل های زده شده صحبت کنید.
اگر دوست دارید در جمع ها جذاب باشید اینجا کلیک کنید
جنجالها و بحرانها: موضوعاتی که حول محور یک جنجال یا بحران میچرخند، غالباً توجه زیادی را جلب میکنند. این نوع موضوعات اغلب احساسات قوی را بر می انگیزد و میتوانند منجر به گفتگوهای عمیق و معناداری شوند.
اگرچه گاهی اوقات میتوانند موجب تنش های احتمالی نیز شوند و به همین دلیل باید برای انتخاب موضوع برای حرف زدن در این مورد احتیاط کنید تا از هر گونه تنش های احتمالی جلوگیری شود.
مانند مثال زیر:
وقتی فردی که دارای مقام مهم سیاسی باشد،(رئیس جمهور،وزیر کشور،شهردار و …) و کلمه ای را اشتباه بیان بکنه یا به اصطلاح سوتی میده مورد توجه تمام رسانه ها و مردم می شود .
در همین حین عده ای آن را نالایق می دانند و عده ای اعتقاد دارند یک اشتباه لفضی بوده و ممکن است برای همه پیش بیاید باید بدانید که هیچ توهینی نکنید و در کمال ادب نقد یا تمجید خود را بگویید تا از هرگونه تنش احتمالی جلوگیری شود.
در نهایت،مهم است که بدانید موضوع مناسب می تواند نقش مهمی در برقراری ارتباط مؤثر و معنادار با دیگران را ایفا کند. با توجه به فاکتور گیری از موضوعات بالا، شما باید شرایط را بسنجید و بکوشید که مناسب ترین موضوع برای حرف زدن در این شرایط چیست.
تکنیکهای انتخاب موضوع مناسب برای مخاطب خاص
همانطور که ذکر کردیم در چگونگی برقراری ارتباط با دیگران، انتخاب یک موضوع مناسب برای حرف زدن اهمیت بسزایی دارد و نه تنها بر روی گفتوگو تاثیر دارد بلکه در موفقیت یا شکست مکالمه نقش مهمی دارد ولی در مواقعی یک موضوع، مخصوص با علایق مخاطب می خواهید بیان کنید اما چطور؟در ادامه تکنیک هایی برای حل این موضوع را برای شما بیان می کنیم
شناخت مخاطب: قبل از انتخاب یک موضوع، ضروری است که مخاطب خود را بشناسید. اگر مخاطب شما یک دانشآموز دبیرستانی است، ممکن است موضوعاتی مانند فناوری، موسیقی مدرن یا فیلمهای جدید بهتر جواب دهد. در مقابل، اگر با یک متخصص تاریخ گفتگو میکنید، موضوعاتی مانند تاریخ معاصر یا رویدادهای تاریخی ممکن است کمک بیشتری کند.برای آموزش شخصیت شناسی از روی حرف زدن روی لینک کلیک کنید.
در این مقاله 41 موضوع برای گفتوگو در سنین مختلف ذکر کرده ایم
تجزیه و تحلیل محیط و زمینه مکالمه: محیطی که در آن گفتگو میشود، نیز میتواند تأثیر زیادی بر انتخاب موضوع داشته باشد. به عنوان مثال، در یک محیط کسب و کار، با فردی که در آن حوزه کاری فعالیت می کند موضوعات حرفه ای و صنعتی و مرتبط با آن کسب و کار کاربردی تر است. در حالی که زمانی که شما در یک جشن تولد حضور دارید موضوعات سبک تر و تفریحی مناسب تر می باشد
انتخاب موضوعات کلی و عدم انتخاب موضوعات حساس: همیشه بهتر است که در ابتدای یک مکالمه، از موضوعات کلی و بیخطر شروع کنید و از موضوعات حساس یا جنجالی خودداری کنید، بخصوص موضوعاتی حس ناخوشایندی رو به مخاطب القا می کنه یا باید مطمئن باشید که مخاطب شما با آن موضوع راحت است. در ادامه بیشتر راجع به این پاراگراف صحبت کرده ایم.
چالشها و اشتباهات رایج در انتخاب موضوع: انتخاب موضوع مناسب برای گفتگو مانند شمشیر دولبه است، به همان اندازه که میتواند مؤثر باشد، می تواند پر از اشتباهاتی باشد که موجب احساس ناخوشایند و ناراحتی در مخاطب شود. اما اگر بیاموزید که چطور این اتفاق رخ ندهد، می توانید با خیال راحت شمشیر را به دست بگیرید
اگر خجالتی هستید این مقاله را بخوانید
انتخاب موضوعات حساس بدون توجه به حساسیتها: بعضی از موضوعات، همچون سیاست، دین یا مسائل فرهنگی، ممکن است برای برخی از افراد مهم و حساس باشند.
وقتی بدون دقت و آگاهی از حساسیت های طرف مقابل نسبت به موضوع بیان شده توسط شما،منجر به احساس ناراحتی و ناامنی در مخاطب می شود به همین دلیل باید خط قرمز های هر فرد را رعایت کنید و آنها را زیر پا نگذارید.
تکرار موضوعات بیربط: مکرراً وارد شدن به موضوعاتی که طرف مقابل به آن علاقهای ندارد یا آن موضوعات را قبلاً بسیار زیاد مورد بررسی قرار داده است، میتواند گفتگو را خستهکننده و یکنواخت کند.
نادیده گرفتن نشانههای بیعلاقگی: اگر طرف مقابل نشانههای بیعلاقگی نشان میدهد، ادامه دادن به همان موضوع ممکن است به نتایج منفی منجر شود اشتیاق گفتوگو با شما، در فرد مقابل بسیار کمرنگ خواهد شد و بهتر است که در همین حین موضوع را تغییر بدید
موضوعات مختلف برای صحبت کردن در سنین مختلف:
رده سنی کودکان(3 تا 10 سال):
- جهان دایناسور ها
- قصه های شبانه
- دفتر های نقاشی
- کتاب های شکل دار برای رنگ امیزی
- جایزه ها و تشویقی های مدرسه
- تعطیلات و خوشگذرونی های تابستونی
- اسباب بازی های تازه و جدید
- پارک ها و شهربازی ها
- برنامه های تلویزیونی مورد علاقه
در این مقاله روش های تقویت مهارت کلامی کودکان را مورد بررسی قرار دادیم که میتوانید آن را مطالعه کنید.
رده سنی نوجوانان(11 تا 17 سال):
- فیلم و سریال های جدید
- گیم های رایانه ای محبوب و معروف
- فشن و استایل های مناسب فصل ها
- انواع موزیک و هنر
- درس و مسیر تحصیل
- خاطره ها و اتفاقات مسافرت
- تکنولوژی و ابزار های فنی جدید
- تیم های ورزشی و ورزشکاران محبوب
- سفر به مکان های دیدنی و تفریحی جهان
نوجوانانی که به دنبال این هستند که چگونه پخته حرف بزنیم؟ در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم.
رده سنی جوانان(18 تا 30 سال)
- سفر های کمپینگ در طبیعت
- روابط عاطفی
- کارآفرینی و شروع کسب و کار
- سوشیال مدیا(شبکه های جتماعی)
- ورزش های تناسب اندام
- دانشگاه و تحصیلات
- کتاب، با موضوع علمی
- اقتصاد، و بازار مالی
- فرصت های شغلی و بازار کار
30 موضوع سخنرانی جذاب که به شما پیشنهاد میکنیم!
بزرگسالان(رده سنی 31 به بالا)
- سرمایه گذاری مناسب
- مباحث مربوط به سلامت و بهداشت
- تربیت فرزند
- تاریخ و فرهنگ ها
- تفریحات گروهی
- برنامه ریزی برای اینده
- دین و مذهب
- مسائل سیاسی و اجتماعی
- خاطره از دوران قدیم
سالمندان(رده سنی 60 سال به بالا):
- خاطره های دوران جوونی
- موسیقی و فیلم های قدیمی
- فرهنگ ها و اداب و رسوم
- جامعه شناسی و فلسفه
- داستان های محلی و قدیمی
- تجربه های کاری
- اتفاقات و واقعه های تاریخی
نکته مهم و قابل توجه این است که قرار نیست شما یک فرد 60 ساله باشید تا از این موضوعات استفاده کنید بلکه هنگامی که با ی کفرد 60 ساله صحبت می کنید بهتر است از این موضوعات برای حرف زدن استفاده کنید.
سخن پایانی:استفاده از این موضوعات در برخی شرایط نتیجه های منفی داره بهتره که بدانید در چه محیطی و در چه شرایطی آنها را به کار می برید پس باید قبل از استفاده از آنها دانش استفاده از آنها را بدانید. به همین دلیل بهتر است قبل از استفاده، مقاله را یکبار خوانده باشید
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
بهترین و بدترین تیپ های شخصیتی (2 شخصیت موفق در کار و رابطه)
323 بازدید
-
فن بیان مدیران/ 5 فوت کوزه گری مدیران موفق
515 بازدید
-
6 بخش مهم آموزش هوش مالی به کودکان که هر پدر و مادری باید بداند!
363 بازدید
-
رهبری کسب و کار چیست؟ 3 پایه اصلی رهبری بیزنس
362 بازدید
-
فن بیان در بازاریابی تلفنی + 5 اشتباه رایج فروش تلفنی
355 بازدید
-
کمال گرایی چیست و 6 تکنیک درمان آن
437 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید