یک رابطه خوب چه ویژگی هایی دارد؟
یک رابطه خوب چه ویژگی هایی دارد…
مجرد بمانید بهتر است! اگر این 20 ویژگی را ندانید و آنها در رابطه عاطفیتان به کار نبرید. اگر دوست دارید با پارتنر عاطفی و شریک عشق و لحظههای لذتبخشتان روابط سالم و خوبی را تجربه کنید و صفر تا صد یک رابطه خوب عاشقانه و سالم را بدانید این مقاله را حتماً حتماً تا انتها بخوانید.
عشق، حمایت و حس تعلق از طریق یک رابطه خوب برای ما به ارمغان میآید اما چه چیزی باعث این اتفاق میشود.در ادامه ویژگیهای کلیدی یک رابطه خوب را که زمینهساز روابط قوی و ماندگار میشوند را بیان میکنم. با آکادمی آموزشی میلاد پرنده همراه باشید.
۲۰ ویژگی یک رابطه خوب با شریک عاطفی
۱. ارتباط مؤثر صحیح و صادقانه
شاید این همان موضوعی است که اگر در یک رابطه نباشد کمکم نشانههای خیانت در رابطه نمایان میشود.
ارتباط سالم، زیربنای هر رابطه قوی است. این شامل بیان صادقانه افکار و احساسات شما، گوش دادن فعال به شریک زندگیتان و پذیرش دیدگاههای مختلف است.
دکتر جان گاتمن، متخصص روابط مشهور، میگوید: “[ارتباط مؤثر] به ایجاد اعتماد و صمیمیت، حل تعارض و احساس شنیده شدن و درک شدن واقعی کمک میکند.”
مثال: تصور کنید زوجی در حال بحث در مورد اختلافنظر هستند. بهجای متوسل شدن به سرزنش یا دیوارکشی، آنها به گوش دادن فعال، تأیید احساسات یکدیگر و همکاری برای یافتن راهحلی که برای هر دو مفید باشد، عمل میکنند.
۲. رابطه خوب یعنی احترام و اعتماد متقابل با پارتنرتان
رابطه عاطفی خوب بر اساس احترام و اعتماد متقابل بناشده است. این به معنای ارزش قائل شدن برای نظرات، نیازها و خواستههای شریک زندگی شما و داشتن ایمان راسخ به صداقت و درستی اوست.
مثال: احترام به تصمیم شریک زندگیتان برای گذراندن وقت با دوستان یا دنبال کردن علایقش، نشاندهنده اعتماد و حمایت شماست. از آنطرف قضیه فرض کنید دائماً به او گیر بدهید که چرا با فلانی بیرون میروی و تو نباید با اوباشی و … . و حالا بینید سرانجام این رابطه به کجا خواهد رسید.
۳. صمیمیت عاطفی | یک رابطه خوب چه ویژگی هایی دارد
صمیمیت عاطفی شامل احساس امنیت و راحتی در به اشتراک گذاشتن عمیقترین افکار، احساسات و آسیبپذیریهای خود با شریک زندگیتان است. این امر ارتباط عمیقتری را پرورش میدهد و به شما امکان میدهد حمایت عاطفی واقعی را تجربه کنید.
وقتی پارتنر شما نتواند با شما در دودل کند باید چهکاری انجام دهد ، وقتی او این رابطه را امن نمیبیند، چه بلایی قرار است بر سر این رابطه بیاید؟ یک رابطه خوب چه ویژگی هایی دارد؟
۴. ارزشها و اهداف مشترک
داشتن ارزشها و اهداف مشترک،باعث میشود ما یک هم مسیر داشته باشیم و در طول زندگی هیچوقت خسته و کرخت نشویم. درحالیکه وجود نظرات متفاوت طبیعی است، شاید ارزشهای اساسی شما صداقت، دلسوزی و مسئولیت مالی، باشد و ارزشهای پارتنر شما صداقت خلاقیت و تلاش بیشتر باشد. هم این است بتوانید با یکدیگر اهداف مشترک بسازید و به سمت آن حرکت کنید.
تصور کنید پارتنرشما حرفی برای گفتن با شما ندارد اما ساعتها مینشیند و با یکی از دوستانش راجع به یک موضوع خاص صحبت میکند ، این موضوع به دلیل داشتن هدف مشترک با آن فرد است ، حالا کافی است شما این هدف مشترک را در رابطه با شریک عاطفی و نامزدتان بسازید. در اینجا به سوال یک رابطه خوب چه ویژگی هایی دارد خودتان پاسخ داده اید.
۵. حریمهای سالم
داشتن حریم و چهارچوبهای سالم و مشخص بهشدت به ایجاد حس امنیت در رابطه کمک میکند و حتی ضروری است. این حریمها میتواند جنبههای جسمی، عاطفی و مالی را در برگیرد.
مثلاً من هر نوع پوزیشن رابطه جنسی را نمیخواهم ( حریم جسمی) من دوست دارم هرماه 5 درصد از درامدم را برای خانوادهای که از آن آمدم خرج کنم ( حریم مالی) من دوست دارم گاهی اوقات حرفهایی که با خواهرم را میزنم به فرد دیگری نگوییم ، حتی نامزدم و پارتنرم ( حریم عاطفی).
شما باید این حریمها را در رابطه خودتان داشته باشید و به حریمهای پارتنرتان احترام بگذارید.
۶. حمایتگر و تشویقکننده
همسران موفق، بزرگترین حامیان یکدیگر هستند. آنها موفقیتهای یکدیگر را جشن میگیرند، در طول چالشها تشویق میکنند و به پتانسیل یکدیگر ایماندارند.
و اشتباه بزرگ آن است که یک پارتنر دائماً بهطرف مقابل حس بد القا کند ، تو نمیتوانی ، تو ضعیفی ، این کار برای تو نیست و …
۷. تمایل به آشتی و صلح
روابط یک خیابان دوطرفه است نمیشود که دائماً فقط فرد مقابل از ما عذرخواهی کند، قطعاً گاهی اوقات ما مقصر هستیم. اگر هم در رابطه خود به مشکل خوردید میتوانید از نکاتی که در مقاله چگونه رابطه خراب شده را درست کنیم گفته ایم استفاده کنید.
۸. حلوفصل سالم تعارض
اختلافنظر در هر رابطهای اجتنابناپذیر است. بااینحال، پارتنر های موفق بهطور سازنده به حلوفصل تعارض نزدیک میشوند، اگر دوست دارید بدانید یک رابطه خوب چه ویژگیهایی دارد ، شاید مهمترینش همان حل تعارض و مدیریت اختلافات باشد.
۹. رشد فردی و استقلال
اگر فردی در زندگی استقلال مالی داشته باشد ، دیگر مجبور نیست از سر استیصال و درماندگی با فردی بماند.
دیگر مجبور نیست دعا کند که خدا کند یک پارتنر پولدار پیدا کنم ، چون خود این فرد استقلال مالی دارد
اما از ویژگیهای یک رابطه خوب این است که فرد مقابل کمک میکند تا نامزد و پارتنر و شریک عاطفیاش به اهدافش برشد تا هم استقلال مالی را تجربه کند و هم رشد فردی
۱۰. حفظ حدومرز با دیگران | ویژگی یک رابطه خوب
یکی از دلایل شکست رابطههای عاطفی ، نبود حدومرز با دیگران است ، یک دختر دوستان پسر بسیار صمیمی دارد و هیچ حدومرزی هم وجود ندارد ، نه در لباس پوشیدن ، و نه در کلام . این خودش پایه و اساس یک رابطه سمی و تاکسیک است.
البته من نمیگویم هرکس دوست صمیمی جنس مخالف داشته باشد این موضوع برای او صدق میکند و گذشته از آن عکس این موضوع برای پسر یا آقا هم صادق است.
۱۱. بخشش و پذیرش
همه اشتباه میکنند و بخشش برای حفظ یک رابطه سالم ضروری است. پذیرش نقصها و کاستیهای شریک زندگیتان، درحالیکه باهم برای خودسازی تلاش میکنید، پیوند قویتری ایجاد میکند.
در یک رابطه خوب هر دو عضو برای بهبود رابطه تلاش میکنند و در یک رابطه سمی و تاکسیک هرکسی سعی میکند حرف خودش را به کرسی بنشاند.
۱۲. شوخطبعی و سرگرمی
خنده ابزاری قدرتمند برای تقویت روابط است. به اشتراک گذاشتن لحظات شاد، شوخیهای درونی و حفظ حس شوخطبعی میتواند اشتیاق رابطه را زنده نگه دارد و از یکنواختی رابطه جلوگیری کند.
حتماً به شما پیشنهاد میکنم شوخطبعی را بیاموزید تا بتوانید به یک پارتنر جذاب در رابطه عاطفی خودتان تبدیل شوید.
۱۳. قدردانی و سپاسگزاری | صفر تا صد یک رابطه خوب
در پاسخ به سوال یک رابطه خوب چه ویژگی هایی دارد باید از قدردانی در رابطه گفت . ابراز قدردانی و سپاسگزاری از شریک زندگیتان به خاطر کارهایی که انجام میدهد و چیزهایی که هست، به تقویت احساس عشق و تعلقخاطر کمک میکند.
از یکجا به بعد افراد فکر میکنند کارهایی که طرف مقابل انجام میدهد هیچ زحمتی برای او ندارد پسنیازی به تشکر و قدردانی هم نیست که این موضوع بهشدت کار اشتباهی است.
قدردانی و سپاسگزاری در رابطه بهشدت به ایجاد یک رابطه خوب و سالم کمک میکند.
۱۴. تعهد و وفاداری از مهمترین قسمت های یک رابطه خوب
تعهد و وفاداری به یکدیگر، مهمترین ویژگی یا پایه و اساس یک رابطه پایدار و خوب است. این به معنای اولویت دادن به رابطهتان و پایبندی به آن در طول چالشها و سختیها است.
برای یک مرد تعهد یعنی به قولی که میدهد وفا کند و برای یک زن تعهد یعنی وظیفه زنانگی خود را بهخوبی انجام دهد.
۱۵. صبر و شکیبایی
شما حتی با خواهر و برادرتان هم دچار تعرض میشوید بااینکه ژن های شما یکی هستند و حتی نحوه تربیتتان هم یکی است پس وجود اختلافات در یک رابطه عاشقانه طبیعی است
البته این موضوع را هم مدنظر داشته باشید که هیچکس کامل نیست و همه ما اشتباه میکنیم. صبر و شکیبایی با شریک زندگیتان، بهویژه در زمانهای سخت، به شما کمک میکند تا از چالشها عبور کنید و یک پیوند قویتر و یک رابطه سالمتر ایجاد کنید.
۱۶. همدلی و درک
اگر فردی در یک رابطه عاشقانه بتواند با افکار، احساسات و تجربیات پارتنرش همدلی کند مصداق یک پارتنر خوب و جذاب است و این جزوی از صفر تا صد یک رابطه خوب است.
چطور همدلی کنیم؟ کافی است خودتان را در جایگاه شریک زندگیتان قرار دهید و رویدادهای زندگی را از چشم او ببینید تلاش برای دیدن دنیا از دیدگاه او، به شما کمک میکند تا بهطور عمیقتری با او ارتباط برقرار کنید.
حالا وقتی او از یک موضوع ( به نظر شما ساده) ناراحت باشد نمیگویید : ولش کن بابا چیزی نشده که …) بلکه شما هم آن حس درد و رنج را احساس میکنید و میگویید: واقعاً حقداری ناراحت شدی منم جای تو بودم ناراحت میشدم.
۱۷. تمایل به یادگیری و رشد | یک رابطه خوب چه ویژگی هایی دارد
هیچکس همهچیز را نمیداند احتمالاً آقایان از نحوه کارکرد ماشینشان بیشتر اطلاعات دارند و یا خانمها از نحوه شنیون مو و روتین پوستی و انواع محصولات آرایشی بیشتر اطلاعات دارند تا رابطه عاشقانه.
مهمترین وظیفه دو عضو یک رابطه خوب و یک رابطه سالم این است که بنشینند و راجع به رابطه عاشقانه و رابطه عاطفی آموزش ببینند. و این نیز پاسخی درست به سوال یک رابطه خوب چه ویژگی هایی دارد است.
۱۸. توانایی حل مسئله | ویژگی های یک رابطه عاشقانه خوب
بهجای جروبحث کردن سر یک موضوع باید بنشینید و باهم صحبت کنید و راهکار پیدا کنید، اگر هر دفعه سر نحوه خرج کرد پول بحث میکنید باید دنبال راهکار آن بروید
و یادتان باشد مشکلات در هر رابطهای اجتنابناپذیر هستند. بااینحال، زوجهای موفق با همکاری یکدیگر برای یافتن راهحلهای خلاقانه و سازنده، بهطور مؤثر با چالشها روبرو میشوند.
۱۹. تفریح و سرگرمی مشترک
بزرگترین نصیحت من به شما این است که هرماه 5 تا 10 درصد درامدتان را به تفریح و سرگرمی در رابطه هزینه کنید
گذراندن وقت باهم و لذت بردن از فعالیتهای مشترک، صمیمیت و شادی را در رابطه شما تقویت میکند. و اینیکی از مهمترین ویژگیهای یک رابطه خوب است.
برنامهریزی برای قرارهای ملاقات عاشقانه، انجام فعالیتهای مشترک مانند پیادهروی یا ورزش، یا صرفاً گذراندن وقت باهم در خانه ( فیلم دیدن ، تختهنرد بازی کردن و…) ، به شما کمک میکند تا باهم ارتباط برقرار کنید و از همراهی یکدیگر لذت ببرید.
۲۰. سازگاری و انعطافپذیری
تنهای چیزی که ثابت است تغییر است . دائماً سلایق ما ، رویکرد ما به اتفاقات و و و در حال تغییر است ، سعی کنید حتماً چالشهای رابطه وزندگی را درک کنید و و جهت رفع آنها تلاش کنید
یادتان باشد زندگی دائماً در حال تغییر است و روابط خوب و سالم با انطباق با شرایط جدید و چالشهای پیش رو، پویایی خود را حفظ میکنند.
جمع بندی رابطه خوب چه ویژگی هایی دارد
اگر برای شما سؤال بود که یک رابطه خوب چه ویژگی هایی دارد این ۲۰ ویژگی کلیدی، مهمترین پارامترهای یک رابطه خوب و رضایتبخش را تشکیل میدهد. و صفر تا صد رابطه خوب را به شکل پایدار و سالم تقویت می کند.
با پرورش این ویژگیها در رابطه خود، میتوانید شادی، عشق و صمیمیت عمیقتری را تجربه کنید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
چگونه در چت با دختر حرف کم نیاوریم ؟ 5 راهکار قطعی
11.84k بازدید
-
چگونه رابطه خراب شده را درست کنیم ( اصول 6 مرحله ای ترمیم رابطه )
6.43k بازدید
-
آقایان در اولین برخورد به چه چیزهایی توجه می کنند؟
4.5k بازدید
-
برخورد با افراد پررو با 5 نکته کلیدی
21.5k بازدید
-
چگونه مشکلات رابطه را برطرف کنیم؟ + 8 راهکار نجات دهنده رابطه
4.83k بازدید
-
شیرین زبونی برای دوست پسر + 37 جمله
120.51k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید