آموزش 0 تا 100 صحبت کردن در جمع + معرفی روش های کاربردی
ما انسان ها همیشه به دنبال کسب اعتبار در زمینه های مختلف زندگی هستیم اما معمولا به دنبال روش های سخت و پیچیده می رویم. در کنار استفاده از دوره حاضر جوابی، یکی از کاربردی ترین کارهایی که می توانیم برای افزایش اعتبار و ارزش شخصی خود انجام دهیم، یاد گرفتن نحوه صحیح صحبت کردن در جمع است. در این مقاله می خواهیم بدانیم چگونه در جمع صحبت کنیم و شخصیتی جذاب داشته باشیم؟
قبل از هر کاری دیدن ویدئوی زیر را به شما پیشنهاد میکنم.
صحبت کردن در جمع با اعتمادبه نفس کامل
افراد موفق و اجتماعی یکی از مهمترین مهارتهایی که دارند، مهارت خوب صحبت کردن در جمع است. آدم های با اعتمادبهنفس، وقتی در یک جمعی حرف می زنند به خوبی مشخص میشود که این فرد آیا فردی با اعتمادبه نفس است یا نه خب حالا سؤال اینجاست این افراد چگونه رفتار میکنند؟
اعتمادبه نفس یعنی توانایی انجام کاری در شرایط مختلف را داشته باشید. شاید شما در یک جمع 2 الی 5 نفره به خوبی صحبت کنید اما اگر همین تعداد تبدیل شود به 10 الی 20 نفر صحبت کردن در جمع برایتان دشوار باشد. افراد با اعتمادبه نفس با داشتن لحن حرف زدن خوب، به راحتی می توانند در جمع بدرخشند.
آن ها وقتی حرف میزنند به تعداد حضار توجه نمیکنند، نمیگویند چون 20 نفر نشسته اند کار من سخت است برای آنها 5 نفر با 20 نفر تفاوتی ندارد، پس شما نیز هنگام حرفزدن سعی کنید به تعداد حضار توجه نکنید و کارتان را انجام دهید.
انتخاب زبان بدن مناسب برای صحبت کردن در جمع
عموماً ما توجهی به این موضوع نداریم درحالی که زبان بدن یا همان نحوه ایستادن و نشستن شما به شدت در نحوه حرف زدن شما تأثیر دارد. در ادامه روش مناسب ایستادن را به شما معرفی می کنیم.
از تکنیک سیب استفاده کنید!
وقتیکه در حال صحبت کردن در جمع هستید بهگونهای بایستید که انگار یک سیب از چهارچوب درب آویزان است (به موازات صورتتان) و شما میخواهید بدون استفاده از دستهایتان سیب را گاز بزنید.
اگر در حالت نشسته قرار دارید روش درست صحبت كردن در جمع این است که از زبان بدن باز استفاده کنید یا فضای بیشتری را اشغال کنید. البته حواستان باشد مزاحم کسی نشوید. هنگام صحبت کردن قوز نکنید و صاف بنشینید و سعی کنید حتیالامکان کمی به جلو خم شوید و به افراد نگاه کنید.
دلایل ترس از صحبت در جمع
مگر میشود فردی هنگام صحبتکردن در جمع یا در حال سخنرانی دچار کمی ترس نشود؟ ابی (حتماً میشناسید) خواننده معروف ایرانی که سال ها است در حال خوانندگی در جایجای دنیا است در یک برنامه تلویزیونی گفت اگر روی استیج (سِن) استرس ندارید حرفهای نیستید.
یادتان باشد استرس و ترس از صحبت کردن عضو جدانشدنی صحبت کردن در جمع است و ما نمیتوانیم آن را نابود کنیم بلکه باید آن را مدیریت کنیم حالا چگونه؟ مقاله مدیریت ترس از سخنرانی به طور کامل به این موضوع پرداخته است که شما می توانید از آن کمک بگیرید.
اولین ها همیشه ترسناک اند!
یادم میآید اولینبار که قرار بود در یک جمع 20 نفره صحبت کنم میترسیدم، اولینبار که قرار بود در یک سالن 400 نفره صحبت کنم دچار ترس شدم، اولینباری که قرار بود در سان 800 نفره سخنرانی کنم باز هم سراسر ترس و استرس بودم. حتی خود شما، بله خودتان اولین روزی که در حال رانندگی بودید را به یاد میآورید؟ خیس عرق، دستها محکم روی فرمان خودرو و حتی در پیداکردن گاز و کلاچ و دندهها دچار مشکل بودید.
چگونه ترس از صحبت کردن در جمع را کنترل کنیم؟
شما چندین راه برای کنترل ترس از صحبت کردن در جمع دارید، یکی از این راه ها تمرین کردن تکنیک ها و استفاده از دوره های آموزشی است. دوره فن بیان در مشهد نیز می تواند مهارت های اجتماعی شما برای صحبت در جمع را افزایش دهد. یکی از تمرین های کاربردی، تنفس عمیق 4*4*4 است. یعنی 4 ثانیه دم، 4 ثانیه حبس نفس و 4 ثانیه بازدم. سعی کنید روزی 3 تا 5 دقیقه این روش را در طول روز تکرار کنید.
هنگام شروع صحبت کردن در جمع سعی کنید با قدرت شروع کرده و اول کار با صدای بلند و پرانرژی حرف هایتان را آغاز کنید. این عمل باعث میشود هم شما احساس خوبی داشته باشد هم مخاطبینتان شما را یک فرد قدرتمند هنگام صحبت کردن ببینند.
آگاهی خود را بالا ببرید
اول دلایل ترس از صحبت در جمع را بگوییم: یکی از مهمترین دلایل این است که ما مهارت انجام آن کار را نداریم پس هنگام استفاده از آن میترسیم، بهعنوانمثال آیا شما هنگام استفاده از قاشق چنگال دچار استرس میشوید؟ قطعاً خیر چون قبلاً بارهاوبارها آن کار را انجام دادهاید اما اگر قرار باشد با چابستیک (چوبکهای مخصوص غذا خوردن چینیها) غذا میل کنید احتمالاً دچار استرس میشوید.
آداب خوب حرف زدن در جمع
متأسفانه در دوران تحصیل و حتی دانشگاه به روش درست صحبت كردن در جمع پرداخته نشده است با اینکه ما روزانه بین 16 تا 20 هزار کلمه صحبت میکنیم. جالب است بدانید ما هر هفته به اندازه یک کتاب صحبت میکنیم و در طول یک سال به تعداد 48 کتاب حرف میزنیم اما هیچ جایی به ما نگفتند چطور خوب صحبت کنیم.
به دیگران اجازه صحبت بدهید
وقتی فردی در حال صحبتکردن هست شنونده خوبی باشید، عموماً افراد برون گرا نمیتوانند زیادی ساکت بمانند و وقتیکه فردی در حال صحبتکردن است ناگهان کلام آن فرد را قطع میگویند: آره آره اتفاقاً من هم … و سپس ادامه حرف خودشان را می زنند.
هنگام صحبت کردن در جمع به افراد نگاه کنید
انواع ارتباط چشمی یکی از مهمترین روشهای انتقال پیام است یکی از نکتههای مهم آداب صحبتکردن در جمع همین بحث ارتباط چشمی است، لطفاً هنگام حرفزدن در جمع سرتان داخل گوشی موبایلتان نباشد و نگویید گوشم با شما است، این رفتار بدور از آداب و معاشرت است. اگر فردی که با آن صحبت میکنید غریبه است سعی کنید چشمهای شما در یک مثلث احتیاط (چشم راست، چشمچپ و بینی) بچرخد و اگر آن فرد آشنا است مثلث صمیمیت (چشمچپ، چشم راست و بینی) را دنبال کنید.
لطفاً، حتماً هنگام حرفزدن به افراد خیره نشوید یا اصطلاحاً زل نزنید شما باشد بین 60 تا 70 زمان را به چشمهای فرد شنونده توجه کنید و کمی هم به او استراحت بدهید. یادتان باشد خوب حرف زدن در جمع بسیار، مهم است و اگر نکات لازم را رعایت کنید، شما به یک فرد با اعتمادبه نفس در حال صحبتکردن تبدیل شوید.
توجه خود به دیگران را در چهره نشان دهید
تأیید کردند دیگران نقش مهمی در آداب و معاشرت صحبتکردن دارد، وقتی شما شنونده هستید و دیگران در حال صحبتکردن هستند خیلی مهم است که با تکان دادن سر و بادی لنگویج صحیح نشان دهید به حرف های آنها گوش میدهید یا بالا انداختن ابروها یکی از اکسپرشن های معروف میباشد که نشانه توجه به مخاطب است.
چگونه در جمع صحبت کنیم؟ (4 تکنیک طلایی)
صحبت کردن در جمع تکنیک هایی دارد که استفاده از آن ها موجب می شود بتوانیم تاثیرگذار و جذاب حرف بزنیم. این روش ها، برای افرادی که می خواهند بدانند چگونه در جمع دوستان صحبت کنیم، بسیار مناسب است. در ادامه 4 تکنیک اثربخش و مهم را به شما معرفی می کنیم.
1. واضح، شمرده و گویا صحبت کنید
اولین تکنیک صحبت در جمع این است که درست، واضح و شمردهشمرده صحبت کنید، بعضی افراد هنگام صحبت در جمع آنقدر تندتند صحبت میکنند که کسی متوجه حرفهای آنهای نمیشوند. عدهای دیگر آخر کلمات و جملات را میخورند و بازهم صحبتهای آنها ناقص است. عدهای دیگر آنقدر آهسته حرف میزنند که حوصله همه سر میرود.
گوشدادن به فایل صوتی زیر میتواند مؤثر باشد
تکنیکهای صحبتکردن در جمع قرار نیست کار سخت و طاقتفرسایی باشد همین نکات کوچک را چون خیلی ساده است افراد میکنند کاربردی نیست پس اجرایی نمیکنند و جواب نمیگیرند.
چگونه صدای جذابی داشته باشیم؟👉 کلیک کنید.
2. از قدرت صدای خود هنگام حرف زدن استفاده کنید
یکی دیگر از تکنیکهای صحبتکردن در جمع استفاده از قدرت صدا اسد. وقتی در حال حرفزدن هستید سعی کید از تمام ابعاد صدای خود استفاده کنید. وقتی میخواهید یک موضوع انگیزشی را بگویید نیاز است با تن صدای بالا صحبت کنید و وقتی میخواهید یک موضوع مهم را بگویید نیاز است از تن صدای پایین استفاده کنید.
3. با مکث معجزه کنید!
تکنیک مکث هنگام صحبتکردن خیلی به جذابیت کلام شما میافزاید یادتان باشد مکث خیل بهتر از اِ اِ گفتن است. فایل صوتی زیر بهخوبی به این نکته اشاره میکند.
4. از داستان و مثال استفاده کنید
صحبتکردن کردن جذاب چیزی جز بیان داستان و مثال نیست. داستان منطبقترین راه انتقال پیام از منظر مغز اسد. بهقدری داستان به این موضوع کمک میکند که خدا هم در قرآن که تعداد صفحات محدودی دارد مکرراً از داستان استفاده کرده است.
سعی کنید هنگام صحبتکردن در جمع از داستانهای شخصی استفاده کنید، شاید بگویید من داستان خاصی ندارم منظور من رویدادهای متعددی که در طول زندگی برایتان اتفاق میافتد برای اینکه در این زمینه راه بیفتید سعی کنید در ابتدا داستان شخصی خود را در یک دفتر یا قسمت note تلفن همراهتان یادداشت کنید.
هنگام صحبت کردن در جمع چه داستانهایی بگوییم؟ (موضوع سخنرانی جذاب)
- وقتی در انجام یک کار درخشیدهاید یا به یک کامیابی خاصی رسیدهاید.
- وقتی یک کار را نتوانستید به سرانجام برسانید یا اصطلاحاً سوتی دادید.
- یک روایت جذاب از یک فیلم یا کتابی که دوست دارید.
- گفتن داستان از افراد مهم یا اگر از فردی دیگر شنیدهاید.
مثال زدن هم مانند داستان بسیار در انتقال مفاهیم به شما کمک میکند اگر میبیند موضوع کمی پیچیده است سعی کنید از تکنیک مثال زدن هنگام صحبت استفاده کنید.
تمرین های کاربردی صحبت کردن در جمع
خب حالا برویم سراغ تمرینات و تکنیکهای صحبت کردن در جمع این قسمت شاید مهمترین یا کاربردی ترین قسمت این مقاله باشد.
1. صدا و فیلم خود را ضبط کنید
هر چهقدر هم از سعی کنید درست واضح صحبت کنید تا زمانی که به صدای خودتان گوش ندهید یا ویدئوی خود را نبینید نمیتوانید تحلیل درستی از خودتان داشته باشید. از خودتان فیلم بگیرید و این فیلم را 3 بر ببینید بعد از هر بار دیدن ویدئو نکاتی که باید آنها را رعایت کنید را یادداشت کنید.
حالا مجدد از خودتان فیلم بگیرید و تغییرات خود را ببینید. زمانی که خودتان ویدئوی خود را پسندید کافی است. یادتان باشد این یکی از مهمترین تمرینهای صحبتکردن است.
چگونه جلوی دوربین صحبت کنیم؟ 👉کلیک کنید.
2. از خودکار برای تمرین صحبت استفاده کنید!
یک از دلایلی که ما کلمات را واضح بیان نمیکنیم این است که دهان ما بهاندازه کافی باز نمیشود و حجم صدای ما خیلی کم است. برای اینکه این مشکل را حل کنیم کافی است یک خودکار را بهصورت عمدی بهاندازه 3 تا 4 سانتیمتر درون دهان خود قرار دهید و به مدت 3 دقیقه شروع به صحبت کنید.
این تمرین باعث میشود ماهیچههای فک شما قویتر شود و دهان شما هنگام صحبتکردن کامل باز و بسته شود. اگر خودکار را بهصورت افقی در بین دهان خود قرار دهید باعث میشود خط لبخند در صورت شما شکل بگیرید و همیشه یک تبسم زیبا روی صورتتان شکل بگیرد.
3. حماسه خوانی کنید
خیلی از افراد هنگام صحبتکردن هیچ حس حالی را با کلام خود انتقال نمیدهند و اصلاحا لحن آنها مانند ماست اسد. یک ویدئوی حماسهخوانی ببینید و سعی کنید بخشی از یک کتاب را حماسهخوانی کنید این تمرین صحبتکردن در جمع باعث میشود آهنگین و زیبا حرف بزنید.
4. مشدد خوانی را تمرین کنید
یکی از جالبترین و اثربخشترین تمرینات تقویت مهارت صحبتکردن در جمع تمرین مشدد خوانی است و در این تمرین شما باید بهگونهای جملات را بخوانید که انگار روی تمام آنهای تشدید وجود دارد.
برای مثال سعی کنید بگویید: سّلّاّمّ وّقّتّ هّمّهّ بّخّیّرّ اّمّیّدّوّارّمّ حّالّتّاّنّ خّوّبّ بّاّشّدّ
ویدئوی زیر را تماشا کنید
این تمرین کمک میکند قدرت بیان شما بیشتر شود و آروارههای شما بهتر عمل کنند.
حرف آخر، روش درست صحبت كردن در جمع چیست؟
بی شک موقع صحبت در جمع، کمی استرس وجود دارد که باید آن را کنترل کنید. برای اینکه هنگام صحبت کردن با اعتمادبه نفس شروع کنید نیاز دارید آداب معاشرت را یاد بگیرید و تکنیک های صحبت کردن در جمع مثل ارتباط چشمی، احترام به دیگران، مدیریت لحن صدا و غیره را مدام با خود تمرین کنید.
مطمئنا با تکرار مهارت ها و تکنیک های معرفی شده در این مقاله میلاد پرنده، دیگر دغدغه اینکه چگونه در جمع صحبت کنیم را ندارید و به راحتی همه افراد را جذب صحبت های خود می کنید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
بهترین و بدترین تیپ های شخصیتی (2 شخصیت موفق در کار و رابطه)
316 بازدید
-
فن بیان مدیران/ 5 فوت کوزه گری مدیران موفق
508 بازدید
-
6 بخش مهم آموزش هوش مالی به کودکان که هر پدر و مادری باید بداند!
362 بازدید
-
رهبری کسب و کار چیست؟ 3 پایه اصلی رهبری بیزنس
355 بازدید
-
فن بیان در بازاریابی تلفنی + 5 اشتباه رایج فروش تلفنی
350 بازدید
-
کمال گرایی چیست و 6 تکنیک درمان آن
426 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید