درون افراد را با شخصیت شناسی از روی حرف زدن بشکافید!
زمانی که فردی را برای اولین بار ملاقات می کنید، طبیعی است که در مورد شخصیت او کاملا گیج و سردرگم شوید. آیا او فردی صادق است؟ می توانم به او اعتماد کنم؟ چه قدر مهربان است؟ این موضوع زمانی پررنگ تر میشود که آن فرد بخواهد در آینده ای نزدیک شریک زندگی تان شود و یا همکار جدید شما باشد.
اگر میخواهید قضاوت درستی از شخصیت فرد مقابل داشته باشید، شخصیت شناسی از روی حرف زدن یکی از سریع ترین روش های معرفی شده است. باز کردن سر صحبت در چت یا یک گفتگوی حضوری می تواند به عنوان یک راهکار برای ورود به این موضوع باشد.
شخصیت شناسی از روی حرف زدن
انسان ذاتا موجودی اجتماعی است. مدت طولانی است انسان ها از زندگی غارنشینی فاصله گرفته اند و به صورت اجتماعی زندگی میکنند. از آنجایی که کنار هم زندگی کردن نیازمند برقراری ارتباط با یکدیگر است، اهمیت گفت و گو مشخص می شود. از همین رو، مهارت های ارتباطی و تقویت آن می تواند مسیر افراد را در ارتباطات اجتماعی تسهیل کند. برای آن دسته ار افرادی که در این مهارت ها ضعف دارند، شرکت در دوره های فن بیان بهترین راهکار خواهد بود. اگر ساکن مشهد هستید، با شرکت در دوره فن بیان در مشهد می توانید برای همیشه با این نقطعه ضعف خود خداحافظی کنید.
در طول روز بارها و بارها از گفت وگو استفاده می کنیم. ما افکار، عقاید، سلیقه، انتقاد، احساسات و نظرات خودمان را با کلمات و از طریق صحبت کردن بیان می کنیم. در حین صحبت کردن، برخی از کلمات از اهمیت بیشتری برخوردار هستند که به آنها کلمات کلیدی می گوییم.
مشـاوره رایگان با کارشناسان
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره دورهها و خدمات آکادمی میلاد پرنده با ما در ارتباط باشید
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
ساختار مغز انسان بسیار پیچیده است. دانشمندان سالهاست که در این اقیانوس در حال تحقیق و بررسی هستند. اما به صورت ساده، اگر به صحبت های روزمره خود و یا دیگران توجه کنید، می بینید که یک جمله با اسم و فعل شکل می گیرد. هر کلمهای که به جز این دو، به جمله اضافه می شود، بر روی کیفیت اسم و یا عملکرد فعل اثر می گذارد. شخصیت شناسی از روی حرف زدن با دقت به این کلمات کلیدی، اتفاق می افتد و می توانیم سرنخ هایی درباره ویژگی های شخصیتی آن فرد پیدا کنیم.
ترفند های برای شخصیت شناسی از روی طرز حرف زدن
1. در جمله “من هیچ حسرتی در زندگی ندارم.” کلمه هیچ می تواند بیانگر این نکته باشد که فرد مورد نظر میخواهد دیگران فکر کنند که او در زندگی اش به تمام خواسته های خود رسیده و زندگی فوق العادهای را تجربه کرده است. این طرز تفکر می تواند نشانه مشکل کمبود اعتماد به نفس باشد.
فروشندگان حرفه ای برای اینکه بدانند برای افراد مختلف از چه ترفندهایی بکار ببرند تا بتوانند محصول خود را به فروش برسانند، باید بتوانند افراد را از روی حرف زدن آنها شناسایی کنند. در دوره فروش و بازاریابی میتوانید این مهارت را آموزش ببینید.
به جمله “یک جایزه دیگر هم بردم.” توجه کنید. تاکید فرد به کلمه “دیگر” برای این است که به دیگران بفهماند، اولین بار نیست که جایزه دریافت کرده است. این نوع نگرش هم می تواند نشانه این باشد که او نیازمند توجه اطرافیانش است.
کافی است برای یک روز به مکالماتی که دارید توجه کنید تا مثال های بسیاری را بیابید. آنگاه به کاربردی بودن شخصیت شناسی از روی حرف زدن ایمان می آورید.
2. گاهی توجه به یک کلمه کارسازنیست! بلکه، باید به این توجه کنیم که چه کلمه ای در طول صحبت با یک فرد و یا در حین تعریف کردن داستان بارها و بارها تکرار می شود. این تکرارها می تواند نشانگر ترس ها و یا نیازهای سرکوب شده یک فرد باشد. در این موقعیت می توانیم از روی حرف زدن فرد به شخصیت او پی ببریم.
به طور مثال، وقتی فردی مدام از کلمه “شاید” و یا معادلهای آن استفاده میکند، گرفتار شک بوده و شخصیت محافظه کاری دارد. اگر فردی در صحبتهایش به طور مرتب از ماشینهای لاکچری، لباس های برند و تفریحات گران صحبت می کند، می توان گفت که “پول” برای این شخص یکی از معیارهای مهم به شمار میرود.
3. آیا تا به حال به جک تعریف کردن افراد دقت کردهاید؟ برای همه ما پیش آمده است که برای جمعی از دوستان جک تعریف کنیم، یا شاهد جک تعریف کردن بقیه باشیم. در این فرصتها نیز می توانیم شخصیت شناسی از روی طرز حرف زدن را مورد استفاده قرار دهیم. براساس با فراگیری آموزش شوخ طبعی معمولا ما انسانها جکهایی را به خاطر می سپاریم و برای دیگران مجدد تعریف می کنیم که با باورهای اساسی ما مطابقت دارد.
در نتیجه، می توان سرنخ هایی برای شخصیت شناسی از روی حرف زدن با جک ها به دست آورد. به طور مثال، این سخن قدیمی ها رو باید با آب طلا نوشت که می گفتند “پاتو اندازه گلیمت دراز کن.” این گفته می تواند نشانگر این باشد که فرد متکلم قانع بوده است و رویاهای بزرگی ندارد. همچنین، افرادی هستند که از شوخی و جک تعریف کردن، در موقعیت های تنش زا و پراسترس به عنوان یک “مکانیسم دفاعی” استفاده می کنند تا بتوانند خودشان را با آن موقعیت وقف دهند.
ارتباط نزدیک شخصیت شناسی از روی طرز صدا
این روزها دنیای ارتباطات بسیار گسترش پیدا کرده است. افراد می توانند از طریق فضای مجازی، به عنوان یکی از مکان های بدون مرز با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. آنچه در این موضوع حائز اهمیت است، اتیکت و آداب معاشرت افراد با یکدیگر است؛ موضوعی که می تواند به شکلی بیان کننده شخصیت آنها باشد. به عنوان مثال، نحوه یا لحن صحبت کردن افراد می تواند سرنخی برای شناخت از طرف مقابل معرفی شود.
معمولا افرادی که با صدای بلند و تند تند صحبت میکنند، شخصیت برون گرایی دارند. در مقابل، افرادی که با صدایی آرام و به صورت شمرده شمرده صحبت میکنند، افرادی درون گرا هستند.
تجربه نشان داده است که معمولا افرادی که کلمه “سلام” را با صدایی رسا و محکم بیان میکنند، نسبت به سایرین اجتماعی تر هستند و در روابط خود نیز موفق تر عمل می کنند.
شخصیت شناسی از روی زبان بدن
برای شناخت سریع افراد می توان دو میانبر را معرفی کرد:
- توجه به ارتباط چشمی
- نحوه دست دادن
اجتناب از ارتباط چشمی، نشانه ترس و کمرویی، عدم صداقت و یا عدم امنیت فرد است. دست دادن محکم افراد می تواند نشانه اعتماد به نفس و دست دادن خیلی ضعیف آن ها می تواند نشانه ای از کمبود علاقه فرد باشد.
آیا روش دقیق تری برای شناخت افراد وجود دارد؟
علاوه برروش شخصیت شناسی از روی حرف زدن، در علم روانشناسی نیز روش هایی دقیق جهت شناخت افراد وجود دارند. در روان شناسی شخصیت، دو تست به عنوان ابزارهایی قدرتمند در مسیر شناخت افراد به کمک ما میآیند:
- تست شخصیت شناسی (MBTI)
- تست رفتار شناسی (DISC)
تست شخصیت شناسی (MBTI)
در این نوع از شخصیت شناسی افراد به ۴ ترجیع به شرح زیر دسته بندی میشوند:
1. برون گرا و درون گرا
2. حسی و شهودی
3. متفکر و احساسی
4. قضاوت کننده و ادراک کننده
بر اساس این تست، انواع تیپ های شخصیتی شناسایی می شوند. تیپ های مختلف شخصیتی حاصل از تست MBTI را می توان در لیست زیر مشاهده کرد:
- بازرس
- سازنده و خلاق
- محافظ
- هنرمند
- مدافع
- واسطه
- معمار
- متفکر
- متقاعد کننده
- مدیر
- مجری
- مراقب
- قهرمان
- بخشنده
- بحث کننده
- فرمانده
این تست از محبوبیت بسیاری برخوردار است و می تواند دید شما را نسبت به شخصیت تان باز کند. لازم به ذکر است که تمامی تیپ های شخصیتی برابر هستند و هر کدام دارای ارزش های خود می باشند. مهم ترین مزیت استفاده از این تست، این است که در مراحل مختلف زندگی، با شناخت نقاط قوت و نقاط ضعف خود می توانید تصمیم های بهتری بگیرید. علاوه بر این، قادر خواهید بود تا مسیر مناسب تان را پیدا کنید و زندگی هدفمند تری را برای خود فراهم نمایید.
تست رفتار شناسی (DISC)
تست دیسک یکی از پرطرفدارترین تست های رفتارشناسی است که معروف ترین کاربرد آن برای استخدام و فرصت های شغلی می باشد. از کاربردهای دیگر تست دیسک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. نحوه رفتار و اولویت های شما
2. طرز برقراری ارتباط
3. شناخت عوامل انگیزشی
4. سبک تصمیم گیری
5. تنش های موجود میان رفتار و ظاهرتان
6. شخصیت شناسی از روی حرف زدن
خروجی این تست چهار ویژگی غالب و پانزده تیپ شخصیتی را شامل میشود. ویژگی های غالب تست دیسک عبارتند از:
سلطه گر: D
تاثیر گذار: I
با ثبات: S
وظیفه شناس: C
نقش الگوهای D در طرز صحبت کردن
این گروه از افراد به اصل مطلب علاقه مند هستند و بدون مقدمه چینی شروع به صحبت می کنند. به صورت مداوم ارتباط چشمی دارند. ضمن آنکه، تند تند حرف می زنند و لحنی جدی و امری با تن صدایی بالا دارند. بنابراین، شخصیت شناسی از روی حرف زدن الگوهای D بر ویژگی سلطه گر بودن آن ها صحه می گذارد.
نقش الگوهای I در صحبت کردن
افرادی اجتماعی و با ارتباط گیری سریع در جمع هستند. به صورت پرانرژی و خودمانی صحبت می کنند و می توانند طولانی و بدون خستگی به حرف زدن ادامه دهند. تن صدای این افراد سینوسی است و غالبا اهل زیاده گویی و اغراق هستند.
تشخیص الگوهای S در صحبت کردن
شخصیت شناسی از روی حرف زدن این گروه از افراد به راحتی امکان پذیر است. اولین نشانه این تیپ های شخصیتی، استفاده زیاد از کلمه “ببخشید” است. این افراد ارتباط چشمی ضعیفی دارند. علاوه بر این، می توان به لحن صحبت کردن کش دار و ملایم، بیان کردن شمرده شمرده کلمات و تن صدای آرام آن ها اشاره کرد. ویژگی بارز دیگر این افراد صبور بودن آنها در گفتن و شنیدن است.
تشخیص الگوهای C
این افراد زبان بدن بسته و رسمی با کمترین میمیک صورت را دارند. از کلمات با لحنی کاملا مودبانه استفاده می کنند. شمرده شمرده صحبت کردن از ویژگی های بارز آنان است. تن صدایی پایین و با لحنی رسمی دارند.
سخن پایانی
آکادمی آموزشی میلاد پرنده در دوره فن بیان در مشهد خود روی کیفیت و بالا بردن تیپ های شخصیتی افراد کار می کند. از همین رو، شخصیت شناسی از روی حرف زدن یکی از روش های مفید برای شناخت ویژگی های فردی است. در این روش، با توجه به کلمات کلیدی، نحوه روایت کردن، صدا و زبان بدن افراد می توانیم به سرنخ هایی در مورد مختصات شخصیتی فرد دست یابیم. از سویی دیگر، تست های شخصیت شناسی نیز می توانند به عنوان ابزاری قدرتمند در این حیطه عمل کنند.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
چگونه علاقه خود را پیدا کنیم؟ 3 روش پیدا کردن علاقه
531 بازدید
-
کمال گرایی چیست و 6 تکنیک درمان آن
426 بازدید
-
مهارت حل مسئله ، 6 مرحله حل مسئله
273 بازدید
-
چطور عادت جدید بسازیم ؟ 21 عادت خوب که باید داشته باشید.
255 بازدید
-
هوش هیجانی چیست ؟ 5 عنصر سازنده + تمرینات افزایش هوش هیجانی
365 بازدید
-
چطور شاد باشیم ؟ 15 ایده برای شادی+Pdf کتاب شادی
446 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید