آموزش صحبت کردن مودبانه (راز های مهم باکلاس شدن!)
آیا می دانید رعایت ادب در برخورد با دیگران، نه تنها برای خود شما مفید است و شخصیت بزرگی از شما می سازد، بلکه نوع رفتار دیگران را نیز با شما تنظیم می کند؟ بی شک یک انسان مودب، کمتر دچار آسیب های روحی می شود چون با رفتار خود، اجازه بی احترامی را به دیگران نمی دهد. اگر شما آموزش صحبت کردن مودبانه را دیده باشید، هنگام باز کردن سر صحبت، یا زمانی که کسی با شما صحبتی را شروع می کند، در نهایت ادب و احترام برخورد می کنید.
مودبانه حرف زدن یعنی چه؟
مردم اغلب فکر می کنند، انسان های مودب کسانی هستند که در صحبت های خود، از عبارات زشت و ناپسند استفاده نمی کنند؛ اما بی شک معنای ادب فراتر از این است. مودبانه رفتار کردن در جمع، یک مهارت اجتماعی است و ابعاد مختلفی دارد که شامل نوع صحبت، حرکت بدن، لحن و تن صدا می باشد. اگر سعی کنید این ویژگی مثبت را در شخصیت خود پرورش دهید، قطعا مسیر رشد و توسعه فردی را سریعتر طی می کنید.
بین ادب و احترام پیوند محکمی وجود داره، این دو ویژگی مکمل یکدیگر اند و بدون هم معنی ندارند!
مشـاوره رایگان با کارشناسان
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره دورهها و خدمات آکادمی میلاد پرنده با ما در ارتباط باشید
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
چرا باید مودبانه حرف بزنم؟
دلایل زیادی وجود دارد که ما را به داشتن یک رفتار اجتماعی مودبانه و محترمانه سوق می دهد، از مهم ترین آن ها می توان به افزایش اعتماد به نفس، تقویت عزت نفس و غیره اشاره کرد. بی شک، آموزش صحبت کردن مودبانه و استفاده از تکنیک های لازم برای افزایش مهارت های اجتماعی، تاثیر زیادی در شخصیت شما می گذارد و می تواند ارتباطات شما را تا حد زیادی بهبود بخشد.
ترفندهای آموزش صحبت کردن مودبانه
در آموزش صحبت کردن مودبانه، روش ها و تکنیک هایی وجود دارد که استفاده آن ها می تواند بسیار کمک کننده باشد و زودتر ما را به یک انسان مودب تبدیل کند. در ادامه با 11 راهکار ساده و تاثیرگذار، برای رسیدن به رفتار مودبانه آشنا می شوید.
1. موقعیت خود را بررسی کنید
ویژگی انسان مودب این است که سعی می کند در هر موقعیتی ادب و احترام به فرد مقابل را رعایت کند. اما نکته قابل توجه این است که افراد حرفه ای در اتیکت و آداب معاشرت، نوع صحبت و مدل رفتار خود را با توجه به شرایط محیط و فرد مقابل تنظیم می کنند. مثلا در محیط های رسمی، برای بیان نظر مخالف می گویند: موافق نظر شما هستم اما می خواهم ایده جذاب دیگری به شما پیشنهاد کنم. در مقابل در محیط های دوستانه برای بیان نظر مخالف می گویند این نظر شما خوبه اما من یک ایده بهتر دارم.
2. مهارت شنیداری خود را تقویت کنید
در آموزش صحبت کردن مودبانه، مبحث مهمی وجود دارد، آن هم توجه و احترام به طرف مقابل در حین صحبت است. خیلی از افراد نمی دانند وقتی فرد مقابل در حال صحبت است و آن ها روی حرف های گوینده، متمرکز نیستند، چه تاثیر مخربی در روحیه فرد می گذارد. از همین رو، از الزامات یک رفتار مودبانه این است که مهارت خوب شنیدن را تمرین کند تا بتواند در گفتگو با دیگران تمام حواس خود را به فرد مقابل بدهد و با او ارتباط چشمی برقرار کند.
نگاه کردن به گوشی وقتی کسی در حال صحبت با شماست، اصلا رفتار شایسته ای برای یک انسان مودب نیست!
3. از کلمات صحیح و ساده استفاده کنید
صحبت کردن با به کارگیری کلمات صحیح، اثرات مثبت زیادی دارد. چون زمانی که واژه ها را درست بیان کنید، فرد مقابل احساس ارزشمندی شما را درک می کند. اما اگر کلمات غلط را در میان گفتگو خود به کار ببرید، فردی کم سواد و یا بی ادب معرفی می شوید چون این رفتار ممکن است نوعی توهین به فرد مقابل تلقی شود.
در کنار این موضوع بهتر است برای تاثیرگذاری بیشتر از کلماتی ساده و روان در صحبت خود استفاده کنید تا منظور شما واضح و سریع به فرد منتقل شود در غیر این صورت ممکن است فرد حس کند شما رفتاری تصنعی دارید!
4. خیلی از خودتان تعریف نکنید!
کسانی که در گفتگوهای خود، دائم از ویژگی ها و حتی دستاوردهای مالی یا علمی خود تعریف می کنند، دو هدف دارند، یا می خواهند خود را به دیگران اثبات کنند یا خود را برتر از دیگران می دانند و تمایل دارند این بهتر بودن را به رخ بکشند.
یک انسان مودب، خودش رو از دیگران برتر نمیدونه!
در موضوع آموزش صحبت کردن مودبانه، گفته می شود که تعریف کردن زیاد از خود با هر انگیزه ای، اثر منفی بر روی فرد مقابل می گذارد و او تصور می کند شما خودشیفته و مغرور هستید و هیچ کس جز خودتان را قبول ندارید!
5. در صحبت با دیگران، خودتان باشید!
در گفتگو با دیگران، سعی کنید در مورد چیزهایی حرف بزنید که حقیقت دارد، در واقع بهتر است خود واقعی تان باشید. اگر بخواهید ادای کسی را در بیاورید، این حس به فرد مقابل منتقل می شود که شما نقش بازی می کنید. قطعا این سبک رفتاری، شما را در چشم او پایین می آورد که در یک رابطه جدی و مهم، اصلا نتیجه خوبی نخواهد داشت.
برای اینکه خودت باشی، سعی کن روی داشته های خودت تمرکز کنی و اون ها را تقویت کنی!
6. حالت چهره خود را تنظیم کنید
حتما تجربه کرده اید، زمان هایی را که هیچ گفتگویی بین شما و فرد مقابل شکل نمی گیرد، اما احساس درونی فرد را از روی چهره اش متوجه می شوید. این موضوع نشان می دهد که حالت صورت انسان ها، بیانگر احساسات آن ها است. اگر در آموزش صحبت کردن مودبانه، می خواهید مودب بودن را تمرین کنید، باید چهره خود را در موقعیت های مختلف مدیریت کنید تا دقیقا همان پیامی که در صحبت خود دارید، در چهره شما نمایان شود.
اگه در مجلس عزا، شرکت کنی و در اوج ناراحتی درونی، چهره ای بشاش از خودت نشان بدی، این یک نوع بی ادبی و بی احترامی به فرد مقابل حساب میشه!
7. به حریم شخصی دیگران وارد نشوید
متاسفانه بعضی از افراد، برای اینکه صمیمیت خود را به طرف مقابل نشان دهند، دست به روش های نادرستی می زنند. مثلا در گفتگو با دیگران از جملات و کلماتی که دور از ادب است، استفاده می کنند یا وارد حریم شخصی فرد شده و از او سوالاتی می پرسند که موذب می شود! قطعا صمیمیت معنایی متفاوت از این کارها دارد. یک انسان مودب در عین صمیمیت، به حقوق دیگران احترام می گذارد و به خودش اجازه مطرح کردن هر مسئله ای را نمی دهد.
اگر در چنین موقعیتی قرار گرفتی، مثلا در مورد حقوق ماهیانه ازت سوال کردند، به راحتی بگو خداروشکر خیلی خوبه!
8. احساس خجالت خود را از بین ببرید
شاید برای شما جالب باشد بدانید، خیلی از افراد، مهارت های لازم برای برقراری ارتباط را در خود پرورش داده اند و بهترین کلمات را برای اینکه در موقعیت های مختلف شروع به صحبت کنند، در ذهن خود دارند، اما متاسفانه به خاطر خجالتی بودن، از گفتگو منصرف می شوند. خجالتی بودن این افراد می تواند دلایل مختلفی مانند ترس از طرد شدن، نداشتن اعتماد به نفس و… داشته باشد. در موضوع آموزش صحبت کردن مودبانه، بهترین راه تقویت رفتار محترمانه برای این افراد، از بین بردن خجالت و بررسی این سوال که چرا من کم رو هستم، می باشد.
9. از حرافی کردن بپرهیزید!
شاید تصور شما این باشد که پرحرفی، ارتباطی با مودب بودن ندارد. اما لازم است بدانید، زمانی که در گفتگو با کسی، بیش از حد صحبت می کنید، فرد مقابل از اینکه دائما در حال صحبت هستید و به او فرصت حرف زدن نمی دهید ناراحت می شود و ممکن است کلا از گفتگو با شما خسته شود.
در گفتگو با افرادی که درونگرا هستند و کمتر صحبت می کنند، این موضوع رو بیشتر رعایت کن !
البته این موضوع بستگی دارد که فرد مقابل شما دارای چه شخصیتی باشد. به طور کلی بهتر است در هنگام صحبت، ظرفیت طرف مقابل را در نظر بگیرید و به اندازه نیاز صحبت کنید؛ همچنین از تعارف های بیهوده بپرهیزید. با این کار، دیگران همیشه برای گفتگو با شما اشتیاق دارند.
10. لحن و تن صدا خود را مدیریت کنید
در آموزش صحبت کردن مودبانه، یکی از مهم ترین کارهایی که اشتباه در آن می تواند به راحتی ما را انسانی بی ادب قلمداد کند، میزان تن صدا و لحن صحبت کردن است. اگر شما از کلمات مناسب در صحبت استفاده کنید اما تن صدای خود را بالا ببرید، نمی توانید فرد مودبی شناخته شوید. همچنین در کنار میزان صدا، انتخاب لحن حرف زدن خوب، تاثیر زیادی در این مسئله دارد.
مثلا یکی از اقوام شما در مسابقه ای برنده شده است، شما با لحنی ناراحت به او می گویید: تبریک میگم به امید روزهای بهتر. درست است که شما از کلمات مناسبی استفاده کرده اید اما به دلیل لحن نامناسب اثر چندانی ندارد و فرد حس می کند شما عمیقا خوشحال نشده اید.
11. پشت سر دیگران صحبت نکنید!
در زمان هایی که در حال گفتگو با دیگران هستید و یا در جمعی بزرگ حضور دارید و می خواهید در بحث مشارکت کنید، نباید در مورد افرادی که در جمع حضور ندارند صحبت کنید. معنی رفتار شما این است که به فرد غائب احترام نمی گذارید و بدون نظر خواهی در مورد او صحبت می کنید.
صحبت کردن پشت سر دیگران، اصلا در شان یک انسان مودب و باشخصیت نیست!
قطعا صحبت کردن در جمع، روش ها و تکنیک های زیادی دارد، اگر می خواهید در هنگام صحبت در جمعی بدرخشید باید آن ها را یاد بگیرید.
چند نمونه از بهترین جملات محترمانه
- بهتره به جای من شکست خوردم، بگید من تجربه کردم.
- بهتره به جای من خیلی گرفتارم، بگید در فرصت بهتری خدمت میرسم.
- بهتره به جای نمیدونم، بگید نیاز به زمان بیشتری برای پاسخ دارم.
- بهتره به جای فهمیدی، بگید متوجه منظورم شدی؟
- بهتره به جای خسته نباشید، بگید خدا قوت.
- بهتره به جای قابل نداره، بگید برازنده شماست.
- بهتره به جای گرونه، بگید مقرون به صرفه نیست.
- بهتره به جای پدرم در اومد، بگید کار راحتی نبود اصلا.
حرف آخر، همه چیز درباره آموزش صحبت کردن مودبانه
اگر شما هم دغدغه داشتن یک رفتار مناسب و محترمانه در موقعیت های اجتماعی مختلف را دارید، بهتر است با مبحث آموزش صحبت کردن مودبانه به طور کامل آشنا شوید و نکات ساده اما کاربردی مانند، به کارگیری عبارات مثبت، دوری از شوخی های نامتعارف و غیره را یاد بگیرید. در نظر داشته باشید، در کنار یادگیری، پیاده سازی مهارت ها اهمیت زیادی دارد. شما می توانید با کمک آکادمی میلاد پرنده این مسیر را به راحتی طی کنید و از تجربیات این آکادمی حرفه ای بهره مند شوید.
سوالات متداول
چطور می توانیم با دیگران مودبانه صحبت کنیم؟
در مقاله آموزش صحبت کردن مودبانه، می توانید با استفاده از تکنیک های بیان شده مانند مدیریت تن و لحن صدا، کنترل حالات چهره، استفاده از کلمات مناسب و توجه به صحبت های دیگران، کاملا مودبانه با آن ها گفتگو کنید.
مهم ترین روش برای صحبت کردن مودبانه چیست؟
روش های زیادی در آموزش صحبت کردن مودبانه وجود دارد که از مهم ترین آنها می توان به توجه و احترام گذاشتن به دیگران اشاره کرد.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
بهترین و بدترین تیپ های شخصیتی (2 شخصیت موفق در کار و رابطه)
316 بازدید
-
فن بیان مدیران/ 5 فوت کوزه گری مدیران موفق
508 بازدید
-
6 بخش مهم آموزش هوش مالی به کودکان که هر پدر و مادری باید بداند!
362 بازدید
-
رهبری کسب و کار چیست؟ 3 پایه اصلی رهبری بیزنس
355 بازدید
-
فن بیان در بازاریابی تلفنی + 5 اشتباه رایج فروش تلفنی
350 بازدید
-
کمال گرایی چیست و 6 تکنیک درمان آن
426 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید