ساختار سخنرانی حرفه ای و موفق با 3 اصل اساسی
از رموز سخنرانی حرفه ای، میزان تاثیرگذاری و درگیر کردن مخاطبین آن است. یک سخنران موفق، با یادگیری تکنیک های جذابیت کلام و هم چنین غلبه بر ترس سخنرانی، هنگام مواجهه با مستمعین، از تسلط بالایی برخوردار خواهد بود. اگر شما هم با توجه به نیاز شغلی یا روابط اجتماعی خود، دوست دارید به این سطح از مهارت دست یابید، کافیست ساختار سخنرانی حرفه ای و موفق با 3 اصل اساسی را رعایت نمایید.
اگر هنوز در ابتدای راه هستید، گام اول برای شما یادگیری بهترین روش های انتقال پیام است. شرکت در دوره حضوری فن بیان در مشهد باعث می شود این مهارت را به صورت اصولی و صحیح پایه ریزی کنید. البته تبدیل شدن به یک سخنران حرفه ای و موفق، نیاز به تمرین و پشتکار فراوان دارد.
ساختار سخنرانی چگونه است؟ (اصول نوشتن سخنرانی)
سه اصل مهم در ساختار سخنرانی
در برگزاری یک سخنرانی خوب و تاثیرگذار، عوامل زیادی موثر هستند. شما باید علاوه بر انتخاب موضوع جالب برای سخنرانی، مهارت های فردی و اجتماعی خود را تقویت کنید تا در نهایت بتوانید به عنوان یک سخنران حرفه ای شناخته شوید. به طور کلی رعایت 3 اصل در سخنرانی ضروری است که در ادامه ویژگی های هر یک بیان شده است.
مشـاوره رایگان با کارشناسان
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره دورهها و خدمات آکادمی میلاد پرنده با ما در ارتباط باشید
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
اصل اول، تکنیک های شروع خوب برای ساختار سخنرانی
شروع قدرتمند سخنرانی از نقاط قوت آن به حساب می آید که از همان ابتدا مخاطبین را مجذوب سخنان شما خواهد کرد. بهتر است، سخنرانی خود را با نام و یاد خدا شروع کنید، ولی روش های خلاقانه را به کار گیرید. برای انتخاب کلمات و اصطلاحات مناسب، حتما به فرهنگ، سلایق و علایق مستمعین توجه کنید. شما می توانید در ابتدای صحبت، کلیتی از موضوع مورد نظر خود را بیان کنید و چند فایده از گوش دادن به سخنرانی خود را برای آن ها برشمرید.
نوع رابطه شما با مخاطبان نیز در طراحی آغاز سخنرانی تاثیر می گذارد. این که رابطه شما رسمی هست یا دوستانه، جلسه درباره یک موضوع تخصصی است یا عمومی؟! به طور کلی تکنیک های شروع در ساختار سخنرانی، شامل موارد زیر می شود:
- به نام خدا
- سلام و احوالپرسی با مخاطبین
- حسن جویی در حاضرین
- ارائه تصویر کلی از بحث
- معرفی کوتاه خود
- خواندن یک شعر زیبا
- بیان داستان جذاب
- مطرح کردن سوالات قدرتمند
اگر مرحله اول سخنرانی خود را با موفقیت پشت سر بگذارید، مخاطب از ابتدا ارزیابی خوبی از شما خواهد داشت و در مراحل بعدی سخنرانی، شما را همراهی خواهد کرد. همچنین اعتماد به نفس خودتان برای ادامه روند سخنرانی افزایش می یابد.
صاحب سخن، مستمع را بر سر ذوق آورد!
اصل دوم، رعایت نکات مهم در میانه سخنرانی
برای چیدمان ساختار سخنرانی، در میانه کلام باید حواستان به این نکته باشد که مخاطب خود را از دست ندهید! پس فقط شروع پرقدرت اهمیت ندارد، بلکه در تمام طول صحبت باید با استفاده از لحن حرف زدن خوب، حاضرین را با خود همراه کنید. اگر خوب و جذاب حرف بزنید، مستمعین لذت برده و مشتاقانه ادامه سخنرانی شما را دنبال می کنند.
راهکارهای جذابیت کلام در سخنرانی
بهترین راه استفاده از معجونی خوشمزه برای حاضرین است که شامل موارد زیر می شود:
- جملات طنزآمیز
- بیان مثال برای درک آسان موضوع
- داستان گویی
- توضیح عمیق درباره مطلب خاص
- ارائه آمار و ارقام
- بیان دلیل برای حرف هایی که می زنید.
- دادن فعالیت فیزیکی به مستمعین
- تغییر تن صدا
اصل سوم، انتخاب بهترین پایان برای ساختار سخنرانی
سعی کنید، پایان صحبت را احساسی ارائه بدهید. به طور کلی حسن ختام سخنرانی، همیشه به یاد مخاطبین می ماند و اگر آمیخته با احساس باشد، تاثیر آن دوچندان خواهد شد. شما باید به نحوی تاثیرگذار، چکیده تمام مطالبی که در سخنرانی خود ارائه کردید، برای مخاطبین بازگو نمایید. هم چنین، از حاضرین دعوت به اقدام نمایید، یعنی به شنوندگان بگویید: «چه کاری را، در چه زمانی و به چه صورتی انجام دهند.»
ارائه راهکارهای ساده و آنی نیز بسیار مناسب خواهد بود، به ویژه اگر با لحن امری و مودبانه انجام شود. اگر از مقاله آموزش صحبت کردن مودبانه استفاده کنید، بهتر می توانید این کار را انجام دهید. برای مثال بگویید، همین الان آلارم گوشی خود را برای فلان کار فعال کنید. این روش در پایان سخنرانی، باعث ایجاد انگیزه و احساس مفید بودن در آن ها خواهد شد.
پایان سخنرانی را باید همانند آغاز آن، بارها و بارها تمرین کنید تا تسلط کافی داشته باشید.
نکات طلایی برای نوشتن سخنرانی
ابتدا از نگارش سرفصل ها شروع کنید. به خلاصه ترین شکل ممکن، عناوین موضوعاتی که می خواهید در سخنرانی درباره آن ها صحبت کنید را لیست نمایید. با بروز استرس، مغز به چشم فرمان می دهد که به دوردست نگاه کن، در نتیجه اگر سرفصل ها به صورت خلاصه نوشته نشود و محتوای متنی طولانی آماده کرده باشید، سر در گم خواهید شد و تمرکزتان را در حین سخنرانی از دست می دهید. نکات دیگری که می توانید برای نوشتن محتوا در ساختار سخنرانی از آن استفاده کنید، شامل موارد زیر است:
- یادداشت یک یا چند واژه کلیدی
- ترسیم نقشه ذهنی برای ساختار سخنرانی
- نوشتن مطالب گفته شده به صورت درشت و بزرگ
حرف آخر، ساختار سخنرانی افراد موفق
ساختار سخنرانی حرفه ای و موفق با 3 اصل اساسی محقق می گردد، شروع قدرتمند، بدنه و میانه جذاب، پایان به یادماندنی! سخنرانان موفق مراحل یکسانی را با افزودن چاشنی خلاقیت به کلام خود در سخنرانی طی می کنند. شروع صحبت آن ها با نام و یاد خدا است، ولی از جملات تکراری پرهیز می کنند.
در میانه سخنان خود نیز با معجونی از مثال های ملموس، داستان های جذاب، ارائه آمار و ارقام و تغییر تن صدا، مستمعین را با خود همراه کنید و در آخر حسن ختام سخنرانی، احساسی صحبت می کنند تا بیشتر در ذهن مخاطب ثبت شود. اگر علاقه مند به دریافت آموزش های جدید و کاربردی در زمنیه مهارت های فردی و اجتماعی هستید، می توانید به سایت میلاد پرنده مراجعه کنید.
سوالات متداول
سه اصل مهم در سخنرانی افراد موفق چیست؟
سخنرانان موفق، برای داشتن یک سخنرانی جذاب و حرفه ای از سه اصل شروع قدرتمندانه، میانه جذاب و پایانی تاثیرگذار استفاده می کنند.
کاربردی ترین روش تسلط در سخنرانی نیست؟
یکی از بهترین روش هایی که سخنرانان برای افزایش تمرکز و تسلط خود در سخنرانی انجام می دهند، یادداشت یک یا چند واژه کلیدی، ترسیم نقشه ذهنی برای ساختار سخنرانی و نوشتن مطالب به صورت درشت و بزرگ است.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
فن بیان مدیران/ 5 فوت کوزه گری مدیران موفق
513 بازدید
-
فن بیان در بازاریابی تلفنی + 5 اشتباه رایج فروش تلفنی
354 بازدید
-
آموزش صداسازی و تقویت صدا (9 تمرین تا داشتن تن صدای جذاب)
772 بازدید
-
کلمات جادویی در فن بیان + 4 کلماتی که گفتگو شما را متحول میکند.
1.74k بازدید
-
اصول مذاکره + 4 تکنیک مذاکره و فن بیان
456 بازدید
-
فن بیان چیست ؟ (3 عنصراصلی فن بیان + Pdf رایگان )
1.07k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید